Tanksanering: laat je stookolietank opvullen

In een aantal gevallen is het onmogelijk om een ondergrondse brandstoftank te laten verwijderen. Een tank kunnen we gelukkig ook neutraliseren zonder ze te verwijderen, dit door ze op te vullen met een inert materiaal. Een brandstoftank kunnen we vullen met diverse materialen, afhankelijk van het type tank en de ligging. Laat je brandstoftank correct vullen door IJzerland.

Brandstoftank vullen met kunsthars

Om een ondergrondse brandstoftank te neutraliseren is aminoplast kunsthars het meest gebruikte en goedkoopste product. De kunsthars is een 2-componentenproduct dat bij de juiste mengverhouding tientallen malen in volume toeneemt. 

Na enkele minuten is dit product uitgereageerd en volkomen inert. Het heeft voldoende druksterkte om bij eventueel doorroesten van de tank de gronddruk te weerstaan. Daarnaast heeft het ook een hoog eigen gewicht waardoor de tank niet naar boven zal komen bij het stijgen van het grondwaterniveau.

Aangezien het een inert materiaal is en geen chemische stoffen bevat, hoeven onze medewerkers bij het opschuimen geen maskers of pakken te dragen.

Brandstoftank vullen met zand

Als alternatief voor het opvullen met schuim, kunnen we een brandstoftank ook neutraliseren met gewassen zand van een redelijk grove korrelgrootte. We doen dit met behulp van een speciaal ontwikkeld systeem waarbij we het zand vanuit een zuigperswagen in de tank blazen.