IJzerland staat voor Efficiƫntie, Service en Kwaliteit waarbij we Veiligheid en zorg voor het Milieu hoog in het vaandel dragen

Home > Diensten > Brandstoftanks
Tankreiniging Afbraak/verwijderen - Opvullen van tanks - Nuttige info - Video


Opvullen van tanks

Bij onmogelijkheid om een ondergrondse brandstoftank te verwijderen moet deze gevuld worden met zand, schuim, keien of enig ander inert materiaal zoals bvb schuimbeton. Alle nodige maatregelen worden genomen om milieuverontreiniging te voorkomen.

Opvulmaterialen

De materialen die wij het meest gebruiken zijn, in volgorde van de frequentste aanwending:

  • Polyurethaan (P.U. schuim). Dit is een licht en zeer makkelijk aan te brengen product.
  • Keien. Indien er gevaar bestaat dat uw tank door het grondwater naar boven zou komen is het aan te raden, vanwege het gewicht, om de tank vol te laten blazen met keien.
  • Zand. Als alternatief voor keien (gewicht is ongeveer hetzelfde) gebruiken we gewassen zand van een redelijk grove korrelgrote. Dit is echter niet overal even vlot beschikbaar.
  • Schuimbeton. Dit materiaal wenden we enkel aan als er in het lastenboek speciaal naar gevraagd wordt. Meestal bij grotere tanks.

Brandstoftanks opvullen met P.U. schuim

Om ondergrondse brandstoftanks te neutraliseren is P.U. schuim het meest gebruikte en tevens goedkoopste product. Polyurethaan is een 2 componenten product dat bij de juiste mengverhouding tientalle malen in volume toeneemt.

Na enkele minuten is dit product uitgereageerd en volkomen inert. Het heeft voldoende druksterkte om bij eventueel doorroesten van uw tank de gronddruk te weerstaan. Indien later de tank toch verwijderd zou moeten worden, kan dit zonder probleem omdat het gewicht van het P.U. schuim in de tank te verwaarlozen is. Met een volume van minder dan 2m³ aan grondstoffen, komen we toe om een ganse dag tanks op te schuimen.

Dit laat ons toe om ons werk met een kleine vrachtwagen uit te voeren zodat we minder overlast veroorzaken als we bij u voor de deur staan.

Brandstoftanks opvullen met keien

Indien na het reinigen van een ondergrondse brandstoftank de mogelijkheid bestaat dat de tank naar boven zou komen raden wij u aan deze te neutraliseren met keien. Nochtans is de mogelijkheid dat een lege brandstoftank door de opwaartse druk van het grondwater naar boven komt, statistisch gezien, zéér klein. Indien u desondanks toch de voorkeur geeft aan het neutraliseren met keien kunnen wij dit voor u doen met behulp van een speciaal daartoe ontwikkeld systeem waarbij de keien vanuit een zuig-perswagen in uw tank geblazen worden. Gewicht van de keien: /- 1,5 ton/m³.

Brandstoftanks opvullen met zand

Indien na het reinigen van een ondergrondse brandstoftank de mogelijkheid bestaat dat de tank naar boven zou komen, kunnen we ze ook neutraliseren met gewassen zand. Nochtans is de kans dat een lege brandstoftank door de opwaartse druk van het grondwater naar boven komt zéér klein. Indien u desondanks toch de voorkeur geeft aan het neutraliseren met gewassen zand kunnen wij dit voor u doen met behulp van een speciaal daartoe ontwikkeld systeem waarbij het zand vanuit een zuig- perswagen in uw tank geblazen wordt. In het door ons gebruikte systeem is het gebruik van zand in vele gevallen duurder dan het gebruik van keien omdat het juiste zand niet in alle streken even vlot verkrijgbaar is.

Brandstoftanks opvullen met schuimbeton

Net als bij het neutraliseren van ondergrondse brandstoftanks met behulp van keien of zand, heeft het neutraliseren met schuimbeton als tweede doel de tank meer gewicht te geven zodat het risico op het naar boven komen door de opwaartse druk van het grondwater tot nul herleid wordt. Deze werkmethode wordt, vanwege de hoge kostprijs, door ons raar of zelden aangewend. Indien dit echter voorgeschreven wordt in het lastenboek kunnen wij dit uiteraard voor u laten uitvoeren.

Info, prijs & offerte brandstoftank vullen

Contacteer tankspecialist IJzerland uit Wommelgem (Antwerpen) voor bijkomende informatie inzake vullen van onbruikbare en onschadelijk gemaakte brandstoftanks.

Vraag een prijsindicatie en/of gedetailleerde offerte op maat!